Yandım Selim ve Bıçkın Osman -7

Fettan Efsun, bakışları Osman’a çivili, olduğu yerde dona kalmıştı. Afet Fatma yerinden hızlıca doğruldu, Efsun’a odayı gösterdi, siniye bırakılan keseyi cebine indirdi ve yardımcısına, emirleri yerine getirmesi için işaret etti. Yirmi senelik çengilik hayatında bunun gibi nice hallere rast gelmiş, nasıl halledeceği konusunda ustalaşmıştı. O sebepledir ki sakinliğini koruyordu. Lakin, Efsun daha toy bir çengiydi ve ilk kez bir erkek ondan yüz çeviriyordu.

Ola ki, Efsun Kıpti kıza bir şey yapar endişesiyle, Fatma odaya gitti. Efsun’un gözleri dolmuş, elleri titriyordu. Osman onun gönlünü verdiği ilk ve tek erkekti, ama o, nasıl olurdu da, ondan bu kadar kolay el çekebilirdi. Afet Fatma’nın onlara her lahzada hayta kabadayılara gönül vermemek, kendi çengi kolunu koruyup kollamak ve kendini zanaatine nezretmekle ilgili ettiği kelamlar geldi aklına. Yüreğinde bir acı dalgası kabardı. Tüm akşamki neşesi söndü. Gözleri, bir köşede sessizce oturan, çehresini yere eğmiş, ellerini kenetlemiş Kıpti Simay’a ilişti. İleri doğru atıldı. Saçlarına yapışmak, üzerindekileri yırtıp çıkartmak, yüzünü tırmıklamak istiyordu, sonrasında onu Osman’ın önüne atabilirdi:
“Al bakalım, buna mı gönül koydun?”.
Bir daha da ne mendil vermek vardı o nanköre, ne de aynı döşeğe baş koymak. Bundan sonra o da kendi taliplerine bakacak ve Osman için raks etmeyecekti.

Afet Fatma, Efsun’un elini Kıpti’nin saçlarına yapışmadan son anda yakaladı. “Soğukkanlılığını muhafaza et,” dedi.
“Her yaranın bir merhemi, her derdin bir dermanı  var. Bu gece civanın senin koynunda olacak, kaygılanma.”
Efsun, o dakika boşalttı gözlerinde biriken yaşları.
“Nasıl olacak o?” dedi.
“Baksana, ilk kez benden elini çekiyor.”

Afet Fatma, cumbalı odaya bir göz attı. Yardımcısı tömbekileri tazelemiş, içkileri doldurmuştu. Osman, kehribar tesbihinin taşlarını öyle sert vuruyordu ki; sabırsızlığı çıkardığı sesten anlaşılıyordu. Selim, geldiği zamanki gibi başını önüne eğmiş, oturuyordu.
“Ağam, kızın hazırlanması için bize biraz zaman bahşet. Bir rakslık hazırlık edilmişti. Çalgı takımıyla hangi şarkıyı çalacaklarına da karar kılalım,” dedi.
Maksadı zaman kazanmaktı. Çalgıcılar çağrıldıkları üzere odaya gittiler. Çetrefilli bir durum olduğu belliydi.

Yorumlar

  1. Teşekkür ederim fazla bekletmediğin için. (=
    Osman ayıp etmiş orası meşkhane de olsa aralarında belli ki bir hukuk var o şekilde gururuyla oynaması kötü olmuş ama hayırlısı bakalım...
    Yalnız Afet Fatma'da tehlikeli sularda yüzüyor gibi. Bakalım göreceğiz (=

    YanıtlaSil
  2. Ne demek rica ederim.

    Osman ne yaptiginin farkinda degil pek. bir dolu icki, ilk kez asik olmanin verdigi sarhoslukla birlesince gozu birsey gormuyor.Ayrica ona gore Efsun meskhanedeki yavuklularindan biri sadece.

    Afet cok pis sularda yuzuyor. Bakalim sonu hayirli olacak mi? Ahh Kipti kizi neler actin herkesin basina :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Siktir Git!

X-33

Son Randevu - 7