Köyde Yabancı Bir Kadın

“Yardııım ediiinn! Aaaaaagghhhh!” Kendine yabancı bu köyde birilerinin ona yardım edeceğini umup, gücünün yettiği kadar bağırıyor ve iki eliyle sıkı sıkı karnını tutuyordu. Sıcak güz günü, basmadan fistanın üzerinde merserize hırkası, altında alçak ökçeli ayakkabıları ile buralara uzak bir yerden geldiği aşikardı ancak nasıl ve niçin?

Sokakta oynayan çocuklar oyunu bırakıp kadına bakmaya başladılar. Civar evlerden birkaç kadın neler olup bittiğini anlamak için dışarıya koştular. İlk şaşkınlığın ardından fısıldaşmalar başladı. Yabancı kadın, takati kalmayıp yere çömelmeye yeltenince Hatice Ana, “Koşun kaldırın yerden. Derman Ana’nın evine taşıyın kadıncağızı. Fatma, sen de sıcak suyu hazırla çabuk. Dursun oğlum, bir koşu Ebe Güllü’yü çağır, acele gelsin,” dedi. Derman Ana karşı köye yaptığı aylık ziyareti için; kızı da diğer genç kızlarla beraber dağın yamacındaki yazın son otlarını toplamaya gitmişti. Derman Ana’nın yokluğunda, bu ani olay onları gafil avlamıştı besbelli.

Tamamı tamına 3 saat 43 dakika sürdü doğum. Nur topu gibi bir oğlan, ıkınmalardan ve ağrılardan bithap düşmüş kadının kollarına bırakıldı. Peki ama kimdi bu kadın ve bu kasabada ne işi vardı? Doğumunun son günlerine yaklaşmışken neden tek başına yola koyulmuştu? Her ne kadar cevapları öğrenmek için sabırsızlansalar da Derman Ana`nın gelmesini beklemeliydiler. Yabancı kadını dinlenmesi için odada yalnız bırakarak avluya çıktılar. Hasır masanın etrafında beklemeye başladılar.

devam edecek...

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Siktir Git!

X-33

Son Randevu - 7